SZKOLENIA

SZKOLENIA KULINARNE „Trening Smaków” to praktyczne warsztaty gotowania, odbywające się w pracowni technologicznej, prowadzone przez doświadczonych Mistrzów Kucharskich, będące źródłem inspiracji oraz wiedzy o nowych trendach i rozwiązaniach w gastronomi, jak również wymiernie rozwijające warsztat pracy. Dedykujemy je zawodowym kucharzom, szefom kuchni oraz osobom zarządzającym gastronomią.

Szkolenia i kursy otwarte:

  • Nowoczesna kuchnia polska – 96h
  • Kuchnia polska – świeże inspiracje – 96h
  • Cukiernictwo restauracyjne – 96h
  • Trendy i innowacje w kuchni polskiej – 96h
  • Modernistyczna kuchnia polska – 96h
  • Wołowina – czym to się je? – rozbiór, obróbka termiczna oraz podawanie mięsa wołowego – 16h
  • Powrót do korzeni – nowoczesna kuchnia polska z elementami kuchni staropolskiej oraz kuchni regionalnych – 16h
  • Polski slow food – gęsina, wołowina, ryby słodkowodne – 16h
  • Fenomen sous vide – popularne techniki kulinarne – 16h
  • Polski fusion – nowatorska kuchnia polska z akcentami kuchni świata – 16h
  • Nowoczesne desery talerzowe i bankietowe – 16h

Szkolenia zamknięte
Poniżej przedstawiamy zakres tematyczny szkoleń kulinarnych zamkniętych, które realizujemy, otwarci również jesteśmy na indywidualne pomysły Klienta:

  • Kuchnie świata
  • Kuchnia polska oraz kuchnie regionalne
  • Alternatywne nurty żywieniowe
  • Alkohol w kuchni
  • Cukiernictwo restauracyjne
  • Technologia przygotowania potraw
  • Aktualne trendy kulinarne
  • Nowatorskie techniki gotowania
  • Dekorowanie potraw
  • Kompleksowa oferta restauracyjna

SZKOLENIA BIZNESOWE to rozwijające warsztaty doskonalenia umiejętności menedżerskich, sprzedażowych, komunikacji interpersonalnej oraz szkolenia z zakresu, marketingu, profesjonalnej obsługi klienta, rozwoju osobistego. Dedykujemy je właścicielom, kadrze zarządzającej oraz pracownikom niższego szczebla z branży gastronomicznej i hotelarskiej.

Szkolenia i kursy otwarte

  • Zarządzanie nowoczesną gastronomią – 96h
  • Skuteczny Kierownik / Menadżer – 96h
  • Przystępny marketing internetowy – 96h
  • Top Management w branży HORECA – 96h
  • Praktyka, Precyzja i Profesjonalizm w zarządzaniu gastronomią XXI wieku – 96h
  • Zarządzanie pracownikami pokolenia Facebooka w gastronomi i hotelarstwie – 16h
  • Właśnie dostałem awans! Przejście od roli członka zespołu do roli menedżera – 16h
  • Prawidłowy FOOD COST – kontrolowanie kosztów, maksymalizacja zysków – 16h
  • Obsługa klienta angielskojęzycznego w gastronomi od A do Z – 16h
  • Marketing internetowy w branży gastronomicznej i hotelarskiej – 16h
  • Jak więcej sprzedawać i jak dostawać wysokie napiwki? – psychologia sprzedaży dla kelnerów i barmanów – 16h
  • Kelner Sommelier – umiejętności, które zwiększą sprzedaż win i alkoholi w lokalu – 16h
  • Jak profesjonalnie obsługiwać recepcję? – standardy obsługi gościa oraz aktywna sprzedaż usług hotelowych – 16h
  • Jak w 100% wykorzystać potencjał lokalu gastronomicznego, czyli aktywności i promocje, które przyciągną klientów – 16h

Szkolenia zamknięte
Miło nam zaprezentować Państwu absolutnie pionierski projekt szkoleniowy, polegający na połączeniu elementów szkolenia miękkiego, czyli rozwijającego kompetencje osobiste z elementami szkolenia twardego, czyli podnoszącego umiejętności zawodowe.

Poniżej przedstawiamy charakterystykę i korzyści takiego szkolenia na przykładzie pracowników kuchni, natomiast podobne warsztaty przygotować możemy również dla pracowników obsługi sali, sprzedaży i marketingu, recepcji czy innego działu w obiekcie restauracyjnym lub hotelowym.

I dzień „Doskonale rozumiejący się zespół” – skuteczna i bezkonfliktowa komunikacja. Integrujący i energetyzujący warsztat, prowadzony przez trenera interpersonalnego.

II dzień „Polski fusion” – nowoczesna kuchnia polska z akcentami kuchni świata. Inspirujący warsztat praktyczny w profesjonalnej pracowni kulinarnej.

Szkolenie stanowi skuteczne narzędzie podnoszenia kompetencji i efektywności pracowników, jak również usprawnia, integruje zespół, podnosi motywację oraz zwiększa lojalność wobec pracodawcy.

Organizujemy także szkolenia biznesowe zamknięte w klasycznej formie stacjonarnej. Poniżej przedstawiamy przykładowe tematy, które realizujemy, otwarci również jesteśmy na Państwa indywidualne pomysły.

Trening umiejętności menadżerskich
Sztuka pozyskiwania najlepszych pracowników – profesjonalna rekrutacja
Zapobieganie kradzieży i nadużyciom pracowniczym w gastronomi i hotelarstwie

Trening technik sprzedażowych, marketing, obsługa klienta
Doskonalenie procesów sprzedaży dla pracowników gastronomii i hotelarstwa
Skuteczny marketing usług hotelarskich i gastronomicznych
Profesjonalna obsługa reklamacji

Trening kompetencji osobistych
Negocjacje handlowe w gastronomi i hotelarstwie
Zarządzanie czasem i efektywna organizacja pracy
W celu otrzymania bardziej szczegółowych informacji, dotyczących interesującego Państwa tematu szkolenia, prosimy o kontakt.


KURSY ZAWODOWE to elastyczna i wygodna forma zdobywania lub uzupełnienia kwalifikacji, bez względu na dotychczasowe wykształcenie oraz doświadczenie. Dedykujemy je wszystkim osobom zainteresowanym rozwojem własnej ścieżki kariery, wybierającym lub zmieniającym zawód.

Kursy otwarte

  • Menadżer Hotelarstwa – 96h
  • Menadżer Restauracji – 96h
  • Szef Kuchni – 32h
  • Kelner – 40h
  • Kelner Sommelier – 96h
  • Specjalistyczny kurs sommelierski dla branży gastronomicznej z Monika Bielka-Vescovi – 96h
  • Deserant – Cukiernik – 96h
  • Perfekcyjna Służba Pięter – 96h
  • Menadżer Restauracji (w języku angielskim)
  • Konsjerż (w języku angielskim)
  • Kelner (w języku angielskim)

Organizujemy również kursy zawodowe zamknięte na wskazane przez klienta stanowiska, w ramach struktur organizacyjnych restauracji oraz hotelu.

W celu otrzymania bardziej szczegółowych informacji, dotyczących interesującego Państwa szkolenia, prosimy o kontakt.

Dział Szkoleń EVACO, tel. 12 266 80 90, e-mail: szkolenia@evaco.pl.