SZKOLENIA KULINARNE „Trening Smaków” to praktyczne warsztaty gotowania, odbywające się w pracowni technologicznej, prowadzone przez doświadczonych Mistrzów Kucharskich, będące źródłem inspiracji oraz wiedzy o nowych trendach i rozwiązaniach w gastronomi, jak również wymiernie rozwijające warsztat pracy. Dedykujemy je zawodowym kucharzom, szefom kuchni oraz osobom zarządzającym gastronomią.
Szkolenia i kursy otwarte:
- Nowoczesna kuchnia polska – 96h
- Kuchnia polska – świeże inspiracje – 96h
- Cukiernictwo restauracyjne – 96h
- Trendy i innowacje w kuchni polskiej – 96h
- Modernistyczna kuchnia polska – 96h
- Wołowina – czym to się je? – rozbiór, obróbka termiczna oraz podawanie mięsa wołowego – 16h
- Powrót do korzeni – nowoczesna kuchnia polska z elementami kuchni staropolskiej oraz kuchni regionalnych – 16h
- Polski slow food – gęsina, wołowina, ryby słodkowodne – 16h
- Fenomen sous vide – popularne techniki kulinarne – 16h
- Polski fusion – nowatorska kuchnia polska z akcentami kuchni świata – 16h
- Nowoczesne desery talerzowe i bankietowe – 16h
Szkolenia zamknięte
Poniżej przedstawiamy zakres tematyczny szkoleń kulinarnych zamkniętych, które realizujemy, otwarci również jesteśmy na indywidualne pomysły Klienta:
- Kuchnie świata
- Kuchnia polska oraz kuchnie regionalne
- Alternatywne nurty żywieniowe
- Alkohol w kuchni
- Cukiernictwo restauracyjne
- Technologia przygotowania potraw
- Aktualne trendy kulinarne
- Nowatorskie techniki gotowania
- Dekorowanie potraw
- Kompleksowa oferta restauracyjna
SZKOLENIA BIZNESOWE to rozwijające warsztaty doskonalenia umiejętności menedżerskich, sprzedażowych, komunikacji interpersonalnej oraz szkolenia z zakresu, marketingu, profesjonalnej obsługi klienta, rozwoju osobistego. Dedykujemy je właścicielom, kadrze zarządzającej oraz pracownikom niższego szczebla z branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Szkolenia i kursy otwarte
- Zarządzanie nowoczesną gastronomią – 96h
- Skuteczny Kierownik / Menadżer – 96h
- Przystępny marketing internetowy – 96h
- Top Management w branży HORECA – 96h
- Praktyka, Precyzja i Profesjonalizm w zarządzaniu gastronomią XXI wieku – 96h
- Zarządzanie pracownikami pokolenia Facebooka w gastronomi i hotelarstwie – 16h
- Właśnie dostałem awans! Przejście od roli członka zespołu do roli menedżera – 16h
- Prawidłowy FOOD COST – kontrolowanie kosztów, maksymalizacja zysków – 16h
- Obsługa klienta angielskojęzycznego w gastronomi od A do Z – 16h
- Marketing internetowy w branży gastronomicznej i hotelarskiej – 16h
- Jak więcej sprzedawać i jak dostawać wysokie napiwki? – psychologia sprzedaży dla kelnerów i barmanów – 16h
- Kelner Sommelier – umiejętności, które zwiększą sprzedaż win i alkoholi w lokalu – 16h
- Jak profesjonalnie obsługiwać recepcję? – standardy obsługi gościa oraz aktywna sprzedaż usług hotelowych – 16h
- Jak w 100% wykorzystać potencjał lokalu gastronomicznego, czyli aktywności i promocje, które przyciągną klientów – 16h
Szkolenia zamknięte
Miło nam zaprezentować Państwu absolutnie pionierski projekt szkoleniowy, polegający na połączeniu elementów szkolenia miękkiego, czyli rozwijającego kompetencje osobiste z elementami szkolenia twardego, czyli podnoszącego umiejętności zawodowe.
Poniżej przedstawiamy charakterystykę i korzyści takiego szkolenia na przykładzie pracowników kuchni, natomiast podobne warsztaty przygotować możemy również dla pracowników obsługi sali, sprzedaży i marketingu, recepcji czy innego działu w obiekcie restauracyjnym lub hotelowym.
I dzień „Doskonale rozumiejący się zespół” – skuteczna i bezkonfliktowa komunikacja. Integrujący i energetyzujący warsztat, prowadzony przez trenera interpersonalnego.
II dzień „Polski fusion” – nowoczesna kuchnia polska z akcentami kuchni świata. Inspirujący warsztat praktyczny w profesjonalnej pracowni kulinarnej.
Szkolenie stanowi skuteczne narzędzie podnoszenia kompetencji i efektywności pracowników, jak również usprawnia, integruje zespół, podnosi motywację oraz zwiększa lojalność wobec pracodawcy.
Organizujemy także szkolenia biznesowe zamknięte w klasycznej formie stacjonarnej. Poniżej przedstawiamy przykładowe tematy, które realizujemy, otwarci również jesteśmy na Państwa indywidualne pomysły.
Trening umiejętności menadżerskich
Sztuka pozyskiwania najlepszych pracowników – profesjonalna rekrutacja
Zapobieganie kradzieży i nadużyciom pracowniczym w gastronomi i hotelarstwie
Trening technik sprzedażowych, marketing, obsługa klienta
Doskonalenie procesów sprzedaży dla pracowników gastronomii i hotelarstwa
Skuteczny marketing usług hotelarskich i gastronomicznych
Profesjonalna obsługa reklamacji
Trening kompetencji osobistych
Negocjacje handlowe w gastronomi i hotelarstwie
Zarządzanie czasem i efektywna organizacja pracy
W celu otrzymania bardziej szczegółowych informacji, dotyczących interesującego Państwa tematu szkolenia, prosimy o kontakt.
KURSY ZAWODOWE to elastyczna i wygodna forma zdobywania lub uzupełnienia kwalifikacji, bez względu na dotychczasowe wykształcenie oraz doświadczenie. Dedykujemy je wszystkim osobom zainteresowanym rozwojem własnej ścieżki kariery, wybierającym lub zmieniającym zawód.
Kursy otwarte
- Menadżer Hotelarstwa – 96h
- Menadżer Restauracji – 96h
- Szef Kuchni – 32h
- Kelner – 40h
- Kelner Sommelier – 96h
- Specjalistyczny kurs sommelierski dla branży gastronomicznej z Monika Bielka-Vescovi – 96h
- Deserant – Cukiernik – 96h
- Perfekcyjna Służba Pięter – 96h
- Menadżer Restauracji (w języku angielskim)
- Konsjerż (w języku angielskim)
- Kelner (w języku angielskim)
Organizujemy również kursy zawodowe zamknięte na wskazane przez klienta stanowiska, w ramach struktur organizacyjnych restauracji oraz hotelu.
W celu otrzymania bardziej szczegółowych informacji, dotyczących interesującego Państwa szkolenia, prosimy o kontakt.
Dział Szkoleń EVACO, tel. 12 266 80 90, e-mail: szkolenia@evaco.pl.